dizajn logotipa vaše firme

28 June 2011 | logo dizajn

Sa pravim logotipom firme, vaš brend i vaš imidž mogu da ostanu u sećanju  potencijualnih kupaca dugo nakon što su ga videli. Pod uslovom da dizajn logotipa ima profesionalan izgled. To je sve deo utiska koji će te ostaviti u prvih par sekundi pošto kupac ugleda vaš logotip, kao i vaše marketinške poruke i naziv firme., ili kada čuje o vašoj kompaniji.

Ne morate biti  Coca-Cola  ili  McDonalds da biste imali efektan brend. Uz malo planiranja, možete da kreirate  moćan logotip vaše kompanije , bez  obzira na to koliko je mala. Sve je u dizajnu i predstavljanju.

Ako ste, poput većine, vlasnik malog ili srednjeg preduzeća, logotip ne mora da bude globalno priznat da bi bio uspešan. On samo treba da zadovolji vaše tržište. Posedovanje snažnog, jasnog logotipa kompanije je sve što je potrebno da bi vaše preduzeće bilo prepoznatljivo.

To ne košta bogatstvo. Posedovanje dobrog logotipa je investicija u koju kompanija treba da uloži. Angažovanjem profesionalne  agencije za grafički dizajn i poštovanjem sledećih pravila, možete da vladate lokalnim tržištem:

– Budite svesni da logotip vaše firme oslikava vaš brend i imidž

– Imajte snažnu posvećenost projektu svog brenda i loga kompanije na način koji je iskren i pouzdan

– Ostavite mesta u vašem budžetu za dovoljno novcakako biste svoj imidž predstavili ciljnom tržištu .Ali i za dovoljno istraživanja da budete sigurni da niste preplatili

– Proverite da li je vaš imidž u skladu i da li je poruka koju šaljete tržištu jasna svim potencijalnim klijentima.

Sa kupcima sa kojima već sarađujete možete učvrstiti svoje poslovanje nakon što logotip vaše firme postane prepoznatljiv. Evo nekoliko saveta kako da zadržite i podsetite na sebe vaše već postojeće klijente:

– Neka vaš dizajn bude u skladu  sa logotipom vaše kompanije

– Imajte konstantan ton u odnosima sa svojim klijentima. Nemojte oscilirati.

– Budite pouzdani i održite svoj nivo kvaliteta tako da ne razočarate vaše klijente

Korišćenjem dobrog brenda i posedovanjem profesionalnog logotipa, bacate svetlo na svoj biznis bez obzira koliko potencijalnih klijenata srećete. Nemojte tražiti opravdanje za vašu kompaniju i trošiti vreme ubeđujući ljude da treba da daju šansu vašem neprofesionalniom biznisu. Ako ste upali u tu zamku, nije kasno da imidž vašeg preduzeća vratite na pravi put.

Pin It

Comments are closed.