Da li je novi logotip DC Comicsa dovoljno “herojski”?

23 May 2016 | logo dizajn

logo-dizajn-DC1

 

 

Za 18 godina, DC Comics će proslaviti 100 godina svog postojanja. Mnogo je vremena prošlo otkako je popularna Detective Comics serija počela sa radom. Sada su deo Warner Brossa i kao takvi DC imaju čitav roster heroja kao što su Superman, Betmen, Flash, Aquamen i još mnogi drugi. DC se nije proslavio sa novim adaptacijama filmova kao što su Batman v Superman: Dawn of Justice, dok konkurentska kompanija Marvel izbacuje filmske hitove počevši od Iron Mana iz 2008 godine.

 

 

 

Kada god postoji problem – promeniti logo. Ovaj obrazac je primenjen mnogo puta, ali retko kada isti daje rezultate. Možete i sami proceniti prema kompanijama koje su pristupile sličnom principu. Na gornjoj slici se nalazi logo iz 2012 godine i njegova zamena. Prema rečima podpredsednika DC-a, DC je dom najvećih superheroja i junaka i novi logotip ima zadatak da ojača identitet DCa i da ponosno predstavlja sve ove junake. Objava novog logotipa je omaž nasleđu DC-a, budućnošću i obozavaocima ovih superheroja.

Sa Pentagramom, kompanijom koja je partner u dizajnu, možemo biti sigurni da će logotip biti ozbiljan i da neće biti proizvoljan. Logotip podseća na logotip košarkaškog tima. Verovatno je cilj bio da se postigne efekat logotipa koji je Milton Glaiser dizajnirao 1977 zajedno sa elementima iz 2005 godine, koji su prikazani na donjoj slici.

 

 

logo-dizajn-DC2

Pin It

Comments are closed.