Core 77 – 2016, Pobednici takmičenja za najbolji dizajn ambalaže

logo-dizajn-packaging1

 

Više od 20 godina Core 77 obezbeđuje širok spektar usluga koje su usmerene kako na studente, tako i na profesionalne industrijske dizajnere, uključujući članke, seminare, oglase za poslove, portfolio. Jedan deo od toga je Core 77 takmičenje. Članovi žirija su profesionalci iz oblasti dizajna, nagrade su podeljene u 14 kategorija, a učesnici konkursa su uglavnom studenti.

 

 

Rezultati takmičenja za ovu godinu su nedavno objavljeni i prikazaćemo ih u nastavku teksta. Do 26.juna je otvoreno takmičenje i možete glasati na zvaničnom sajtu Core 77.

 

logo-dizajn-packaging2

logo-dizajn-packaging3

 

 

 

2015 godine je proslavljen jubilej, stogodišnjica boce Koka kole, koja je postala istorijski primerak dizajna ambalaže. Ovom prilikom nije samo proslavljeno postojanje tog oblika, nego je predstavljen ceo pristup i pozadina dizajna ove boce, evolucija oblika, materijali koji su korišćeni i ceo dizajn je sagledan sa aspekta estetike i funkcionalnosti.

 

 

logo-dizajn-packaging4

 

 

Papirna boca – prva ove vrste na svetu, je spojila i zahteve korisnika i zahteve vlasnika brenda sa ekološkim rešenjem. Ovaj tip boce je primer u kome su objedinjene strateške procene,  želje potrošača, kreativnost prilikom dizajna i razvoja, proučavanje materijala, dizajn koji je lako sprovesti u delo, proizvesti i distribuirati dalje. Materijal boce je mekan, napravljen od kombinacije biljnih vlakana, tako da je spojena funkcionalnost, efektan brending i briga o životnoj sredini.

 

 

logo-dizajn-packaging5

 

 

Ciroc je prva vodka koja se isključivo pravi od francuskog grožđa, tako da samo ta činjenica čini brend prepoznatljivim. Ciroc X je ove godine prvi put proizveden, od strane Ciroc brenda, a cilj mu je da korisnicima ponudi nov i luksuzan proizvod i na taj način osveži Ciroc kao sam brend.

 

 

logo-dizajn-packaging6

 

 

 

 

Otkad je, 1992 godine stupio na londonsku scenu, Wagamama je postao jedan od najpoznatijih restorana u Velikoj Britaniji, poznat po dobrom iskustvu korisnika i po svežim i brzo pripremljenim japanskim jelima. Ovaj lanac restorana je izgradio svoje ime, hvatajući se u koštac sa izazovima i revolucionarnim iskustvom koje nudi svojim korisnicima. Cilj brenda je bio da se, dodavanjem nove ponude u već postojeću, kao i novim dizajnom ambalaže, novim načinom isporuke, reše funkcionalni problemi i stvori jača veza između njih i korisnika.

 

logo-dizajn-packaging7

logo-dizajn-packaging8

 

Librottiglia predstavlja susret dobrog vina i zadovoljstva. Karakteristika svakog vina je povezana sa željom da se izbalansira iskustvo korisnika bazirano na čulima. Ime je skraćenica dve italijanske reči – Libro – knjiga i Bottiglia – Boca.

 

logo-dizajn-packaging9

logo-dizajn-packaging10

logo-dizajn-packaging11

logo-dizajn-packaging12

 

 

Brum Box – Posle otpakivanja nije neophodno baciti pakovanje, već se može tranformisati u garažu za bicikl, gde se bicikl može parkirati. Korišćenjem jednostavnog kutija u kutiji sistema, Brum Box ambalaža postaje garaža sa policom za igračke, koja izgleda lepo i ima lepe crteže.

 

 

logo-dizajn-packaging13

logo-dizajn-packaging14

 

 

EGG6 je dizajn ambalaže za jaja. Ima spiralni oblik kojim dobija na elastičnosti. I poklopac i ležište sadrže amortizere kojim se ublažavaju vibracije i udarci u transportu. Ambalaža je napravljena od kartona. Ovim dizajnom je obezbeđena maksimalna pouzdanost, upotreba je jednostavna, materijal i troškovi izrade su jeftini.

 

 

Pin It

Comments are closed.