Co – op vraća logotip u obliku lista deteline

Co-operative Group, je jedna od najvećih svetskih potrošačkih zadruga, koju broji više od osam miliona članova. Radi se o britanskom petom najvećem lancu maloprodajnih objekata, koji posluju širom zemlje brojeći skoro 2800 lokalnih, srednjih i manjih prodavnica.

Osnovani u Engleskoj, 1844 godine, danas su poznati kao Co-Op, a zvanični logotip je list deteline, dizajniran 1968 godine.

 

logo-dizajn-co-op

 

 

Promene u logotipima mogu da se vide na mnogim radnjama Co-Op-a i danas, ali je kompanija mudro odabrala da napravi nekoliko poboljšanja, tako da je neophodno da prođe nekoliko godina da svih 3500 objekata poprime novi identitet.

Dizajn studio North je razmatrao kreiranje kompletno novog identiteta, ali tek nakon detaljnijeg istraživanja su se ipak odlučili na povratak u prošlost.

 

logo-dizajn-co-op1

 

Logo je precrtan iz arhive materijala, sa poboljšanim bojama i malo modernijom paletom, od one iz 1968 godine. Ova poboljšanja mogu da se vide na simbolima, ambalaži, uniformama, vozilima, literaturi i digitalnom sadržaju.

“Vraćajući se poznatom, može biti radikalan čin, ali ukoliko se radi o vanvremenskom kvalitetu legendarnog logotipa, onda je takav potez realan i moguć, pošto je logotip različit, prepoznatljiv, pristupačan i dinamičan, dajući nam mogućnost da se prisetimo ideja koje su Co-Op izdvojili od konkurencije.” – Reči su Seana Perskinsa, iz dizajn studija North

 

 

logo-dizajn-co-op2

logo-dizajn-co-op3

logo-dizajn-co-op4

logo-dizajn-co-op5

logo-dizajn-co-op6

logo-dizajn-co-op7

logo-dizajn-co-op8

logo-dizajn-co-op9

logo-dizajn-co-op10

logo-dizajn-co-op11

logo-dizajn-co-op12

Pin It

Comments are closed.