Alitalia ima novi logotip

Italijanska nacionalna aviokompanija je angažovala top konsultantsku kuću Landor na izradi novog izgleda brenda

alitalia_logo_new

NOVI LOGO: Alitalia logotip je doživeo dramatičan remont zahvaljujući Landor-u

Nosioci italijanske zastave, Alitalia, dobili su novi brend identitet. Novi logotip je dobio notu dinamičnosti uz zadržavanje zelene, crvene i bele (boje italijanske zastave). Slovo A je zauzelo dominantnu pozu, što je opisano kao „smela potvrda visina kojima njihove letelice teže uz zavidno iskustvo u oblasti avijacije“.

alitalia_logo_old

STARI LOGO: prethodna inkarnacja je oslikavala uspravnu evoluciju originalnog Volter Landorovog dizajna

Delom inspirisane trkačkim automobilima Formule 1, pruge su zauzele mesto u crvenoj trouglastoj unutrašnjosti slova A. Na ovaj način je postignut efekat tanke linije koji oslikava ekskluzivnost, posvećenost detaljima i jak fokus na dizajn.

Trupovi kompanijskih vazduhoplova prefarbani su u boju slonovače što je direktna veza sa italijanskim stilom, uz podsećanje na originalne i aktuelne kolore Fiata 500. Progresivnim povijanjem unazad postignut je utisak kretanja, brzine i neometanog napretka.

alitalia_plane

Novi dizajn italijanske zastave na repu letelice

Piter Knap, GCO u firmi Landor kaže: „Volter Landor je bio deo ovog projekta još pre 50 godina. Došlo je vreme da razvijemo ovaj istrajni brend i da ga uskladimo sa izazovima modernog tržišta. Dodali smo suptilne sofisticirane elemente dizajnu, kao i enterijeru i eksterijeru letelica, i na taj način predstavili stil, strast i zanatsku veštinu moderne Italije.“

Pin It

Comments are closed.