5 najboljih logoa u 2015, do sada

09 April 2015 | logo dizajn | Tags:

Pregled najuspešnijih dizajna logotipa od januara 2015. do danas

 

1. Electrolux

logo izrada

Novi logotip: Novi font kreiran je posebno za Electrolux logo

Electrolux zauzima vodeću poziciju među proizvođačima kućne i profesionalne tehnike još od 1909. U januaru su nam predstavili svoj novi vizuelni identitet, praćen unikatnim fontom.

Logo je dizajnersko delo londonskog Prophet tima koji je tokom realizacije projekta blisko sarađivao sa Electrolux marketinškim sektorom. „Složili smo se da novi vizuelni identitet mora da omogući Electrolux-u da ispriča svoju priču na dopadljiv način“ rekao je Hektor Poti, Associate partner i kreativni direktor u Prophet-u.

stari logo

Stari logotip: Tipografija je počinjala da deluje pomalo umorno

„Ključni momenat je bilo predstavljanje koristi koje proizvod nudi bez fokusiranja na ostale karakteristike. Dodatno, novi identitet je morao dobro da zapne da bi se izdvojio iz gomile, uz to objedinjujući sve elemente brenda po kojima ga ljudi prepoznaju.“

„Sa tako svojstvenim istaknutim simbolom komuniciramo moderan i inovativan pristup, održavajući asocijacije na poverenje i kvalitet koje potrošači očekuju od našeg brenda“ objašnjava šef marketinga Electrolux-a, Mark Kej Kopf.

Tokom godina kompanija je imala brojne identitete u okviru kojih je koristila različite fontove i raznovrsne pristupe vizuelnoj estetici.

 

2. The New York Times magazine

logo-izrada

Njujork tajms magazin dobio je novi logotip i nove fontove.

Ukolko ne činite ispravne korake nećete uspeti da opstanete u svetu štampe punih 119 godina. Ovaj magazin još od osnivanja redovno menja i osvežava sopstveni dizajn. Najnovija promena možda nije revolucionarna, ali svakako se moramo složiti da predstavlja značajan pomak.

U izdanju posvećenom promeni oni obećavaju: „Novi koncept za kolumne, nove autore, nove ideje primenjene na naslove, nove fontove, novi dizajn stranica za štampana i online izdanja, nove ideje za povezivanje štampre i digitalnog.“

Najprimetnija je pojava novog logotipa. Prethodni logo je iznova nacrtao tipograf Metju Karter, opisujući novo rešenje kao „modernije i gracioznije smešteno u prostoru.“

logo

Upečatljiva je i pojava nove skraćene forme logotipa namenjene upotrebi u manjim postavkama, kao što je njihova Twitter stranica.

logo-times

Posao na redizajnu odvijao se pod vođstvom dizajn direktora Gejl Bičler, art direktora Met Vilija, u tesnoj saradnji sa dizajnerom Antonom Jokunovetsom.

Sasvim nova tipografija

Bičler i Vili su takođe nadgledali izradu sasvim novog seta fontova za sve publikacije.

 

3. Freeview

Najgledaniji digitalni TV servis u UK, Freeway, je u februaru prošao kroz ozbiljan proces rebrendiranja pod vođstvom kreativne agencije DixonBaxi. Potez je deo Freeway strategije za povećanje broja korisnika u UK.

logo-izrada

Novi Freeway logotip je vibrantan i snažno i raznovrsno obojen

logo-firmi

Novi logotip zadržao je crvenu kao deo brend nasleđa, ali je potpuno redizajniran dodavanjem nove dimenzije, gde uglasta forma sugestira agilnost, mogućnost izbora i osećaj zabave.

Prethodni logotip bio je daleko jednostavniji i ravniji.

04. YouTube kids

logo-izrada-deca

Sigurno online mesto gde deca mogu da gledaju video sadržaje

Besplatna aplikacija za Android i IOS, pod nazivom You Tube Kids dostupna je od 23. februara. Opisana je kao prvi Google proizvod od početka krerian prema potrebama najmlađih korisnika. Logotip je dizajnersko delo Hello Monday ekipe, kao i celokupni brend identitet, uključujući interfejs.

Prema njihovim rečima: „Vizuelni identitet ima jaku vezu sa mother brand-om i njegovom prepznatljivom You Tube estetikom. Zabavan je, nesvakidašnji i otelovljuje ideju You Tube Kids brenda.“

YouTube Kids Announcement-SD

5. Andy Murray

Mudra kombinacija inicijala AM i broja 77

Endi Marej ima novi logotip. Brand storytelling agencija Aesop ga je kreirala u nameri da ostvari uniforman vizuelni identitet svih teniserovih komercijalnih poduhvata, od proizvoda koje zastupa do onih koji nose njegovo ime.

Dizajn je kombinacija Marejevih inicijala sa brojem 77, u čast vimbldonske pobede sedmog dana sedmog meseca, punih 77 godina nakon što je poslednjem Britancu to pošlo za rukom.

Pin It

Comments are closed.