5 najboljih dizajn logotipa u mesecu avgustu

 

 

 

1. WORLD TRADE CENTER

Novi logotip kombinuje brojne simbole

World Trade Center u Njujorku je još uvek u izgradnji ali to nije omelo Landor Associates u izvršenju zadatka na kreiranju njegovog novog logotipa. I evo rezultata. Postavljen u Helvetica Ultra Compressed okruženju, uz dobru upotrebu negativnog prostora, dizajn obavlja brojne simbolične funkcije:

–  nagib gornje polovine iznosi tačno 17,76 stepeni, u čast prvog WTC čija visina je bila 1776 stopa

–  logo sadrži formu trozubca koja podseća na čelične stubove u osnovi Kula bliznakinja koji su ostali uspravni nakon napada 2001.

–  Dva paralelna prostora u gornjoj polovini logotipa predstavljaju memorijalne svetionike, deo projekta Tribute in Light

–  Dve crte u donjem delu logotipa predstavljaju National September 11 Memorial

–  Celokupan dizajn je stilizovano slovo W, što označava i World Trade Center i Westfield World Trade Center, shopping mall koji će biti uskoro otvoren.

Novi dizajn nišani ujednačenu grafičku primenu od putokaza, ulaznih vrata u zgradu, digitalnih formi, kioska, uniformi, do sajta, aplikacija i marketinškog materijala.

 

2. WWE

Novi logo: aerodinamičan i sjajan

Rvačka franšiza, ranije poznata pod imenom WWF, je obznanila svoj novi logotip u čast obeležavanja širenja WWE mreže na više od 170 zemalja.

Kreiran od strane WWE in-house tima dizajnera novi logotip u potpunosti odbacuje nasleđe starog, ispisanog u scratch lettering fazonu.

Novi logotip će biti primenjen na svim WWE brendiranjima, a trenutno se vijori iznad sedišta kompanije u Stamfordu, Konektikat.

 

 

stari logo iz 2002.

3. SMITHSONIAN DESIGN MUSEUM

Novi logotip sa novom tipografijom

Postoje mnogi muzeji širom planete koji uključuju dizajn u svoje galerije i postavke, ali Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum je jedini muzej u SAD u potpunosti posvećen dizajnu. Redizajn logotipa izvela je agencija Pentagram koristeći za tu priliku posebno dizajniran font nazvan Cooper Hewitt.

Novi logotip uključuje i novo ime. Ranije zvanično poznat kao Smithsonian’s Cooper-Hewitt National Design Museum, sada je ostao bez reči „national“ i bez crtice, što je pojednostavilo dizajn i ujedno naglasilo utemeljenost u nasleđu.

Novi dizajn je plasiran putem sajta, promotivnih materijala, oznaka, ulazne table i mnogih drugih primena. Font je moguće besplatno daunlodovati sa Cooper Hewitt sajta.

 stari logotip

4. VOLVIC

Novi logo: jaka upotreba zelene u cilju izdvajanja na polici

Francuska kompanija koja stoji iza jednog od najpopularnijih brendova flaširane vode je predstavila novi logotip, pakovanje i novu bocu. Nova etiketa preuzela je zeleni vulkan sa starog rešenja i izbacila ga centralno napred.

Staro brendiranje: povlačenje po fazama tokom avgusta i septembra

Grafički elementi su uvećani i iznova nacrtani, dobijajući još više na definisanosti, što je u skladu sa sloganom brenda: „Filled with Volcanicity“. Ukupno gledano zelena preovladava rešenjem, a plava je skoro u potpunosti iščezla i sa etikete, i sa boce.

Ovo je radikalan potez, ako znamo da je plava dominantna boja u brendiranju flaširanih voda, usled asocijacija na jasnoću, smirenost i svežinu. Lansiranje nove boce praćeno je advertajzing kampanjom na više nivoa.

stari logo

 

5. BRITISH HORSERACING AUTHORITY

Novi logo: patriotske boje, aerodinamične linije

Redizajn BHA logotipa poveren je agenciji Firedog direktno od strane upravnog odbora druge po veličini sportske industrijske grane u Velikoj Britaniji.

Stari logotip je postao nepraktičan za čitanje u digitalnom svetu, između ostalog i zato što su simbol i ispis imena bili nedeljiva celina.

Stari logo: nije dobro funkcionisao u digitalnom obliku

Novi žig je lako odvojiv od ispisa imena, a upotreba BHA akronima doprinela je jačanju vizuelnog identiteta. Izbor crvene, plave i bele kolorne šeme pojačava BHA britanski sistem vrednosti, istovremeno dovodeći logotip u sklad sa izgledom Britanskog Olimpijskog Komiteta i Britanskog Teniskog Saveza.

Firedog je takođe dizajnirao i napravio BHA sajt potpuno iznova.

stari logotip

 

Pin It

Comments are closed.