10 najboljih logotipa baziranih na životinjama

23 September 2013 | logo dizajn | Tags:

Dizajneri ne mogu da odole uključivanju svojih krznenih prijatelja u dizajn logotipa.  Mi smo zaokružili 10 najinspirativnijih primera.

Reklama

U zavisnosti od brifa, kada se od vas traži da napravite novi logo dizajn, možda ćete želeti da proizvedete emotivni odgovor u gledaocu.  Dakle, ništa nije smisleniji odgovor, do životinja. Bilo da je reč o letenju, borbi ili samo odgovor “ Aaa, kako je sladak.” Možda to objašnjava dugogodišnju upotrebu životinja u logotip brendova.  Ovde smo sakupili 10 najboljih logotipa gde su stilizovane životinje, kako bismo vas inspirisali u stvaranju vaše sopstvene kreacije.

1. Lacoste

logo-dizajn-lacoste

 

Osnovana u Francuskoj 1933, Lacoste je jedan od najprepoznatljivijih brendova odeće u svetu. Veruje se da je njegov logo dizajn bio inspirisan incidentom u kome je Rene Lacost video kofer od mrtve kože aligatora, na ulicama Bostona.  Ovo  zastrašujuće stvorenje postaje brend čuvene teniske majice sveta.

 

 

 

2. Jaguar

jaguar-logo-dizajn

Kreiran 1935, proizvođač motora za Jaguarov logo je savršen primer kako se karakteristike i osobine životinje koriste za komunikaciju brenda.  Jaguar u skoku , u ovom dizajnu, prenosi lepotu , brzinu i snagu na ekonomičan i efikasan način.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Puma

logo-za-sport

Slično Jaguarovom logotipu, međunarodni sportski brend Puma, koristi neograničenu energiju i entuzijazam imena svoje životinje, koja sugeriše da se njeni proizvodi i kvalitet prožimaju kroz nosioca. Kompanija je prvobitno nazvana Ruda, po osnivaču Rudolfu Dassler-u, ali je potom ubrzo promenila ime u Puma.

 

 

 

 

 

4. Chicago Bulls (Čikago bikovi)

logo-chicago-bulls

 

Ovaj logo za američki košarkaški klub Čikago je jedan od veoma prepoznatljivih sportskih brendova u svetu.  Napravio ga je grafički dizajner Theodore W Darake. Ovaj logo dizajn je savšen prikaz pogonske snage, odlučnosti i hrabrosti bika, dok mu korišćenje oštro kontrastnih boja dodaje simboliku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. WWF

dizajn-logoa-panda

WWF je u svetu najveća ekološka organizacija, koja radi u preko 90 zemalja, kako bi osigurala ekologiju i ekološke dobrobiti majke prirode.  Upotreba pande, jednog od najugroženijih sisara na svetu , podseća na krhkost prirodnog sveta , a naša je odgovornost da budemo dobri menadzeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Black Panthers (Crni Panteri)

logo-za-zivotinje

Logos nije uvek samo stvar bogaćenja.  Rođen u vreme pokreta za građanska prava u Americi, stanka Black Panthers ( Crni Panteri) , je simbol moćne mačke organizovanog otpora od belog ugnjetavanja.

 

 

 

 

 

7. Swarovski

logotip-cene-izrada

 

Labud je dugo bio povezan sa plemićem, a austijska kompanija kristala , u svom logotipu koristi veliku pticu, da prenese osećaj prefinjenosti, elegancije i klase.

 

 

 

 

 

8. Penguin (Pingvin)

izrada-logotipa

 

Penguin knjige kroz decenije, dovele su do kvalitetne knjige vrhunskog dizajna na tržištu po povoljnoj ceni. Vesela i prijateljska ptica koja ih reprezentuje, je voljena od stane uspešne generacije čitalaca, i maldih i starih.

 

 

 

 

9. NBC ( Nacionalna komunikaciona mreža)

dizajner-logotipa

 

Nacionalna mrdijska kompanija datira još od 1920. Ali to nije bilo sve do kasnih 50-tih, kako je era kolor TV-a  počela, dizajner John J Graham, je uveo pauna, baziranom na dizajnu na kome je emiter  poznat danas širom sveta.  Ovo je jedna od suptilnijih upotreba životinja na ovoj listi, svakako ne manje efikasna.

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Camel

logo-dizajn-camel

 

Brendiranje cigareta , ka izlazu na tržište , može naterati više zemalja da proizvedu običnu ambalažu.  Ali sve dok svet može postati zdraviji, kao rezultat toga, deo nas će propustiti brendiranje ove čuvene ikone logotipa, koncentrisanog oko spokojne i veličanstvene jednogrbe kamile.

Pin It

Comments are closed.