10 briljantno efikasnih TV logotipa

11 September 2013 | logo dizajn | Tags: ,

Pametna upotreba tipografije može učiniti TV logotip nezaboravnim, isto kao i likove i priče, a ovih 10 klasičnih primera upravo to i pokazuju.

Kada se zaljubimo u jednu TV emisiju, često male stvari, tema, uvodna scena, catch fraza, izaziva kod nas najveću emotivnu reakciju.  Uz pažljivo razmotren pristup tipografiji, logo dizajn često se pridružuje panteonu ikona šou elemenata.

Ovde smo sastavili 10 TV emisija iz 90-tih i 2000-tih koje imaju značajnu upotrebu tipografije i stil fonta.  Bilo da pravite logo u svrhu zabave, ili bilo koju dugu vrstu brenda, budite sigurni da ste ovde pronašli inspiraciju. Veoma je važno da stil logo dizajna bude čitljiv i vizuelno jasan, dopadljiv gledaocu.

1. Dosije X

dizajn-logotipa-za-dosije-x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istraga vanzemaljaca u seriji Dosije X , nije samo revolucionarna TV naučno – fantastična serija, već nam je donela i neverovatnu upotrebu tipografije, koja je ubrzo postala prepoznatljiva, kao i likovi iz serije. Nije bilo potrebe za fotografijama ili ilustracijama, kako bi se serija prodala, ova pametna upotreba tipografije je sve što je bilo potrebno da se prenese tamni i misteriozni osećaj.

2. Gossip Girl

 

 

 

 

 

 

 

 

Baziran na Helvetici LT,  logo za Gossip Girl je elegantan i sofisticiran, kao i mladalačka drama likova.  Produženje “P” pokazuje koliko je potrebno da samo jedna ili dve suptilne promene naprave transformaciju iz običnog tipa do prepoznatljivog logotipa.

3. Igra prestola

 

 

 

 

 

 

 

 

Da bi se postigao fantastični element, logotip ovog blokbastera HBO serije, lukavo dodaje trostruki keltski bar, do sredine “O”. Dovođenje slova vatrom kroz metal, ostavlja vas bez sumnje kakvog je ovo tipa.

4. Breaking Bad

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako još niste videli Breaking Bad, gde ste bili? Opojna drama prati čoveka koji kuva met-kristal, pa tako i logotip uzima hemijsku temu i radi sa njim. Igra periodičnog sistema elemenata, logotip koristi Helveticu Bold za Br i B, i Cooper Md Bt, za preostala slova.

5. Prijatelji

 

 

 

 

 

Klasični sitkom o šest Njujorčana, ima prepoznatljiv logo kao takav. Danas možda izgled malo izbledelo, ali je neosporno da sumira duh devedesetih, i dolazi tako, prijateljski.

6.  That ’70s show

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evo još jednog tipografskog tretmana koji zaokružuje jednu eru, bez potrebe za bilo kojom slikom, van oblika ovih slova. Ali nemojte se prevariti: font  zapravo  nije baziran na 70-tim godinama. To je Arnold Bocklin, verovatno najpoznatije Secesija pismo, dizajnirano 1904 od strane Schriftgiesserei Otto Weisert fondacije.

7. Californication

 

 

 

 

 

 

 

 

Ova serija prvenac govori o problematičnom romanopiscu i o razbijanju svih granica. I njegov ispisani logotip, zasnovan na poručenom fontu, ima zakrivljeni efekat, u smislu hapšenja, koji svakako otima pažnju.

8. Teen Wolf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novije TV ostvarenje klasičnog filma Michael J Fox-a Vukodlak, u potrazi je za novijim logotipom

Kako bi ga odvojili od sećanja komedija osamdesetih, jasne tipografske oštrice, učinile su upravo željeni efekat. Dim koji lebdi iznad reči, postavljen je u crnom Helvetica kosom stilu, dodaje cool i savremeni pečat ovom dizajnu.

9. Pimp My Ride

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Divna tipografija sedamdesetih, drečavih boja, MTV logo, za ovu emisiju, prilagođenu, stvara instant crtani  svodnički osećaj, savršen za Pimp my ride.

10. Bafi ubica vampira

 

 

 

 

 

 

 

Okupite decu, a mi ćemo vam otkriti tajnu. Povratak u devedesete godine, mnogo pre Vizantije, sumrak i prava  krv- tu je proklijala originalna i najbolja tinejdzerska vampirska drama, Bafi ubica vampira.  Njegov logo, kao iglavni lik, ima smrtonosnu lepotu, a centralno F slovo, zabija nož kroz srce dizajna. Klasika.

Pin It

Comments are closed.